به گزارش راهبرد معاصر همسان سازی حقوق بازنشستگان بانک ها قرار است انجام شود و حقوق آنها به 90 درصد کلرمندان فعلی بانک خواهد رسید.
گفته می شود 12 شهریور ماه در جلسه هیات امنا صندوق بازنشستگی بانک ها در محل وزارت اقتصاد تصمیماتی در این زمینه گرفته شده است که به 7 عنوان خلاصه می شود که مهمترین آن مجوز همسانسازی 90 درصدی حقوق بازنشستگان با شاغلان بعد از ابلاغ هیات وزیران است. بنابراین با تصویب هیئت وزیران حقوق بازنشستگان بانکی نیز به 90 درصد کارمندان شاغل فعلی می رسد.
۱- افزایش سهم تعهد نقدی بانک ها در جبران اکچوئری و سهم کسورات بیمهای به منظور تضمین پایداری آینده صندوق
۲- مجوز همسانسازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان با شاغلان بعد از ابلاغ هیات وزیران
۳- مجوز سرمایهگذاری در بازارهای اولیه به منظور افزایش ارزش افزوده سرمایهگذاریها
۴- اصلاح نحوه محاسبه حقوق از کارافتادگان و لحاظ کردن آخرین حقوق دریافتی در محاسبه
۵- اصلاح اساسنامه صندوق در مسیر جوانگرایی و چابکسازی نیروی انسانی
۶- اصلاح آییننامه صندوق رفاه بازنشستگان و میانگین رشد ۲۰۰ درصدی در وامهای پرداختی و کمکهای بلاعوض
۷- اصلاح دستورالعمل ماموریت و انتقال کارکنان شبکه بانکی دولتی در راستای حفظ سرمایه انسانی بانکها
به گفته جمشید انصاری معاون رییسجمهوری و رییس سازمان اداری و استخدامی هر سال افزایش ضریب حقوق کارمندان، متناسب با نرخ تورم بود اما از آنجا که این میزان برای جبران کاهش قدرت خرید آنها کافی نبود با افزایش ۵۰درصدی حقوق کارکنان دولت موافقت شد. درباره بازنشستگان نیز دولت علاوه بر افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم، از طریق اجرای تدریجی همسانسازی دریافتی بازنشستگان با حقوق شاغلین، توانسته ۳۲۷درصد پرداختی آنان را اضافه کند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان همچنان درحال پیگیری است.حقوق بازنشستگان از اهداف برنامه ششم است.حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از24تا80درصد افزایش یافت.حقوق بازنشستگان تاکنون چالش های زیادی را باخود به همراه داشته است.
مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی گفت: دولت فرمول مربوط به افزایش حقوقها را از ابتدای مهر تنظیم میکند و در صورت ابلاغ به صندوق، حقوق بازنشستگان معادل ۸۰ یا ۹۰ درصد حقوق شاغلان افزایش خواهد یافت.
اکبر شیرمحمدی مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگو با برنامه"گفتگوی اقتصادی" درباره صندوقهای بازنشستگی و چالشهای پیش رو گفت: صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یک صندوق بیمهای و در قالب نظامهای بازنشستگی تعریف شده است.
شیرمحمدی یادآور شد: با تصویب قانون اصلاح ماده ۷۴ قانون استخدامی کشور در سال ۵۳ حدود ده سال سنوات بازنشستگی به عنوان خدمت ارفاقی کارکنان ایجاد شد و بزرگترین لطمه را به نظام بازنشستگی کشور وارد کرد و البته قوانین حمایتی نیز تعهدات صندوق را بیشتر کردند.
مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی کشوری درباره وضعیت شاخصهای مالی و درآمدی صندوقهای بازنشستگی اظهارکرد: در حال حاضر شاخص پوشش حمایتی ۰،۷ دهم درصد است به این معنا که به ازای هر نفر بازنشسته کمتر از یک نفر کسور پراختی وجود دارد و این موضوع بزرگترین لطمه را به منابع ورودی صندوقهای بازنشستگی میزند.
وی افزود: کسورات بازنشستگی که در حال حاضر از کارکنان شاغل دریافت میشود پاسخگوی کمتر از ۲۰ درصد پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی بوده و سرمایه گذاریهای صندوقهای بازنشستگی کشوری هم کمتر از پنج درصد پرداختیهای حقوق بازنشستگان را جوابگوست ضمن اینکه وابستگی این صندوقها به بودجه عمومی نیز بیشتر از ۷۵ درصد پرداختی ماهیانه این صندوقها را جبران میکند.
این مقام مسئول درباره مطالبات صندوقهای بازنشستگی از دولت گفت: آثار مالی که به خاطر قوانین و مقررات موجود بر این صندوقها تحمیل شده عدد بسیار بزرگی است به طوری که صندوقها به شدت وابسته به بودجه عمومی شدند.
امسال و براساس اظهارات مدیرعامل تأمین اجتماعی قرار بود افزایش حقوق بازنشستگان یا همان حقوق همسان سازی شده از مرداد ماه پرداخت شود اما با توجه به دستور رئیس جمهور در جلسه هیئت وزیران چهارشنبه گذشته مقرر شد تا افزایش حقوق بانشستگان از اول مهر کاملا اجرایی شود.
حالا جزییات این همسان سازی مشخص شده است، علی دهقانکیا رئیس کانون بازنشستگان و کارگران تأمین اجتماعی استان تهران در این باره می گوید: در روش اول، آن دسته از افرادی که ۳۰ سال سابقه دارند و در زمان بازنشستگی حداقل دستمزد را میگرفتند و امروز هم همان حداقل را میگیرند، حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافتی خواهند داشت.
او تصریح می کند: آن دسته از افرادی که با ۳۵ سال سابقه بازنشسته شده بودند و حداقل حقوق را دریافت میکردند و در زمان حال هم حداقل را میگیرند، چیزی در حدود سه میلیون تومان دریافتی خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روش دوم در خصوص همسانسازی حقوقها، شامل چند مورد میشود، به گفته دهقانکیا، در این روش، میزان سوابق در نظر گرفته میشود. همچنین میزان پرداختیها را در نظر خواهیم داشت و به افرادی که بالای ۲۵ سال سابقه دارند، نیز امتیازاتی تعلق خواهد گرفت.
او ادامه می دهد: در این روش افرادی که ۱۰ سال سابقه دارند، تا ۱۵۰ هزار تومان و به ترتیب با افزایش سنوات این رقم تا سابقه ۳۰ سال به ۴۰۰ هزار تومان میرسد. در این شیوه افرادی که ۳۵ سال سابقه کار دارند، حدود ۴۸۰ و ۵۰۰ هزار تومان افزایش حقوق خواهند داشت.
دهقان کیا اظهار می کند: برای افرادی که با بیش از ۲۵ سال سابقه بازنشسته شدند و از حداقل حقوق بالاتر دریافت میکردند یا سقف حقوق را داشتند، متفاوت عمل میشود، به نحوی که به عنوان مثال، کسی که با ۳۰ سال بازنشسته شده و در زمان بازنشستگی ۴ برابر حقوق میگرفت، در فرمولی قرار میگیرد که تا ۴۰۰ هزار تومان اضافه پرداختی خواهد داشت.
به گفته این مقام مسوول، همچنین حقوق افرادی که بالای ۲۵ سال سابقه دارند، از یک درصد تا ۷ درصد حداقل دستمزدشان افزایش پیدا میکند، این ۷ درصد هم مربوط به کسانی است که ۳۵ سال سابقه کار دارند.
خدمت تمامی مسولان ودست اندرکاران این طرح وهر قدمی برای باز نشستگان از هر قشر برداشته شود
ب
خداوند اجر اخروی عطا خواهند نمود با توجه به رشد تورم وگرانی که تمام مملکت را گرفته مخصوصا قشر باز نشسته که زمانی ستونهای پایدار دولت بودن باید توجه خاص شود چرا چونکه سن بچه هاشون به ازدواج رسیده واز طرفی باز نشسته فرسوده واز کار افتاذه است ونیاز به کمک دارد فرقی نمی کند شاغل با باز نشسته شاغل الان هست باز نشسته هم در زمان خودشزحمت کشیده وچشم امید این قشر به دولت است کاش تورم مشد صفر حقوق2میلیون ولی با این حال باز نشسته ها در فقر بسر میبرند باتشکر